Irritaties zijn onvermijdelijk in relaties. We hebben elk onze eigen waarden en normen, en we hebben ook elk een verschillende visie op de wereld. Deze verschillen komen uit onze opvoeding of zijn genetisch bepaald.

Herken je “mijn moeder maakte altijd mijn kamer schoon” of “mijn moeder deed de afwas thuis” als je hulp vraagt bij het huishouden.

Geleidelijk aan creëren meer en meer van die kleine zich ophopende ergernissen gevoelens van onbegrip en verminderde waardering. Denk aan een groeiende ijsberg die uiteindelijk een gat slaat in uw eens zo stabiele schip.

Als je een succesvolle relatie wilt, is het nodig in een vroeg stadium te praten over wederzijdse ergernissen. Elk uitstel is een gemiste kans en werkt uiteindelijk als tegen‑het‑verkeer inrijden in een eenrichting straat. En de mogelijkheid om irritaties te vermijden ligt bij jullie beiden.

You may also like