De mobiele telefoon is bijna niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven. We staan er mee op en we gaan er mee naar bed…. We gebruiken de telefoon in de klas, tijdens een wandeling op het strand, in de badkamer, in de auto (foei) en ja ook in de slaapkamer. Het is zeker niet ongebruikelijk als we een romantisch dinertje hebben, om gauw even een foto te maken en deze te delen op facebook. En als iemand daarop reageert moet je daar natuurlijk ook weer op reageren.

Het internet heeft zeker ons leven verrijkt. Het stelt ons in staat om contact te onderhouden met dierbaren, het geeft ons heel veel informatie en tools om het leven aangenamer te maken. Maar door de heftige groei en het gebruik van de telefoon hebben we eigenlijk niet geleerd hoe we hier op een goede manier mee om kunnen gaan. De mobiele telefoonbeheerst en bepaald ons leven en we vergeten dat we ook op andere manieren kunnencommuniceren. Het gesprek met onze geliefde voordat we gaan slapen heeft plaats gemaakt voor het scrollen in onze telefoon om maar niets te hoeven missen wat er onze wereld gebeurt.

Smartphones staan in de weg van onze relaties. We hebben de digitale wereld prioriteit gegeven lijkt het wel en onze “gewone ”wereld een tweede plek gegeven. Je moet je misschien zelfs afvragen hoe belangrijk is het om een foto van dat mooie bordje meteen op instagram te zetten in plaats van een goed gesprek te hebben met je partner en te genieten wat er op je bord ligt. Want goede gesprekken en echte verbindingen zijn voorbij voordat je het in de gaten hebt.  Dus pak je kans en geniet van je gezelschap.

Het houd nooit op van deuntjes van je telefoon, piepjes van gemiste berichtjes, de lijst van e-mails, lange gesprekken met een vriend of vriendin, tweeten en re-tweeten en je facebook updates bijhouden. We zijn misschien wel beter geworden in het praten “over” onze relatie op social media dan daadwerkelijk praten “met” de persoon met wie we een relatie hebben!

Waarom kies je ervoor om de hele tijd al je aandacht te geven aan social media in plaats van je partner? Of waarom gaan jullie niet iets leuks doen samen? Je kijkt waarschijnlijk meer op je display dan in de ogen van je geliefde….

Overmatig gebruik van de telefoon kan een relatie uit elkaar drijven. Je kiest er dan voor om oppervlakkig en onpersoonlijk te communiceren. Alleen als je dit erkent en herkent kun je het patroon omdraaien.

You may also like