Bert Profiel

Contact – Boeken ?

@: Bert Louissen
Tel: 06-55364168

Zie voor meer informatie mijn contact en boekings pagina
tip: als u op de foto's klikt worden deze vergroot weergegeven

“Castles in the air”

Castles in the air

“CASTLES IN THE AIR”

Mijn nieuwste single.

iTunes : Download hier mijn nieuwe single “Castles in the air“

Spotify: Beluister hier mijn nieuwe single “Castles in the air“

Please, spread the word!

Belastingdienst I

En daar waren ze weer: de mensen van de Belastingdienst die ons aan het eind van hun mededeling zo graag willen wijsmaken dat ze het niet leuker, maar wel makkelijker kunnen maken. Waar halen ze in vredesnaam de arrogantie vandaan om zoiets ongegeneerd de ether in te slingeren?

Om te beginnen: de Belastingdienst, toch een burger Service instelling volgens mij, zou dus al heel wat klantvriendelijker kunnen optreden. Dit kunnen ze bijv. doen door er vanuit te gaan dat de meeste mensen echt oprecht iets te vragen hebben, omdat ze niets snappen van naheffing op voorheffing, voorheffing op voorheffing op

Lees verder: Belastingdienst I

Oranjemaand

Voor het geval u het nog niet wist: april was oranjemaand op Radio 2. Elk uur werd ons dat met de nodige herrie duidelijk gemaakt. Dus nog een keer: het was oranjemaand op radio 2.

En een drukke maand ook nog. De eerste week werden er massaal teksten ingestuurd om daaruit het koningslied te stampen. Toen de presentatie, stormen kritiek, intrekken, terugtrekken, toch maar door laten gaan, tja, wat moest men anders? En dan het koningsconcert in Ahoy. Ook weer naar elke nieuwsuitzending: de kracht en het economische en sociale nut van de herhaling. Dus nog een keer voor iedereen

Lees verder: Oranjemaand

De W van koningslied.

Achteraf gezien had onze nieuwe koningin geen inburgeringscursus hoeven volgen. De nieuwe emigranten trouwens ook niet. Zonde van al die moeite, tijd en bakken verspild geld. Om nog maar te zwijgen over de opstellen en dictees die scholieren straks zullen moeten maken. Tenminste, niet zolang ons volprezen koningslied serieus genomen wordt!

Volgens het oranjecommitee onder leiding van musicalkoning Joop van den Ende moest er een lied komen voor de inhuldiging van ons koningspaar dat ons volk zou verbroederen. Blijkbaar gold er geen enkel bezwaar als de taal en stijl een beetje verkracht zouden worden.

Lees verder: De W van koningslied.

Pianist

Een pianist (vr.: pianiste) is een persoon die de piano bespeelt. Het blijkt ook de benaming te zijn voor een marconist die tijdens de Tweede Wereldoorlog als ondergrondse medewerker of spion werkte.

Ik zie het al gebeuren bij de oude van dagen in het bejaardentehuis. Voor het jaarlijks kerstconcert drink ik met wat gerimpelde dames en een enkele overgebleven heer nog een kopje koffie.

‘Wat doet u zoal voor de kost? ‘vraagt een oud heertje uit het begin van vorige eeuw. ‘Ik ben pianist’ antwoord ik naar waarheid.

‘Maar jongen, dat was ik ook tijdens de oorlog! Ondergronds pianist! Ik

Lees verder: Pianist

Tour de France

Vorige week kwam het telefoontje met de vraag of ik Tourgast wilde zijn. Nou zit ik zelden op de fiets, maar gast ben ik graag, dus zei ik ‘ja’. Als blinde beleef je de Tour natuurlijk anders. Ik ken het gevoel van hard trappen, maar dan vanaf de tweede positie op de tandem. Als eerste de finish halen heeft er voor mij nooit ingezeten. Ik juich dan ook graag voor de man die als tweede de finish haalt. Gelukkig is er radio. Daar kun je prima volgen wat er zoal gebeurt tijdens zo’n Tour en ik mag daar graag naar

Lees verder: Tour de France

Vervoer

Eén van de dingen die je nooit doet als je blind bent is in je auto stappen en gaan. Daarom heb ik een ploeg mensen die mij met mijn aanhangwagen chaufferen. Dat werkt heel goed en zo wordt de nood een deugd.

Vorige week had ik een klus waar alles ter plekke al klaarstond, dus kon ik er lekker zelf naartoe. Met de bus. Scheelt ook weer een hoop poen natuurlijk. Maar net toen ik wilde gaan werd er gebeld: de chauffeur van de opdrachtgever had toch niks te doen. Of hij me niet even op zou halen. En of

Lees verder: Vervoer

Noten eten

Januari is altijd behoorlijk druk, vooral de eerste helft: iedereen geeft een nieuwjaarsreceptie en daar past leuke muziek bij. Hoera! En dan valt in februari de grote stilte. Buiten is het koud, iedereen is uitgefeest en de boekingen blijven uit. Het is niet dat ik me echt zorgen maak, maar toch… Er heerst kredietcrisis alom en ook collegamuzikanten hebben het vrij rustig. Dat stemt tot nadenken. Gelukkig eigenlijk, want zo ontstaan nieuwe plannen, want een beetje profmuzikant is behalve muziekfreak ook ondernemer.

Ik heb me gestort op het onderzoeken en het uitbreiden van m’n eigen mogelijkheden. Ik hou het dicht

Lees verder: Noten eten

Alles heeft een ritme

Het leven van een muzikant is lichtelijk anders dan dat van de gemiddelde kantoortijger. Niet dat het ene beter of minder zou zijn, maar er zijn nou eenmaal onmiskenbare verschillen. Dat merk je vooral wanneer je als muzikant een relatie hebt met een kantoortijgerin.

Iedere muzikant kent dat gevoel na een optreden, dat je nog helemaal vol adrenaline over je slaap heen bent, maar toch ook al wat lichtelijk chagarijnig wordt omdat het al vier uur ’s nachts is. Je eet en drinkt nog wat en om een uur of kwart voor vijf duik je je nest in. En dan,

Lees verder: Alles heeft een ritme

Geweldig en spannend!

Eindelijk! Afgelopen dinsdag kwam de courier voorrijden met in zijn wagen een grote pallet vol met dozen. De cd ”Liefde en de rest’ was en is daarmee een feit.

En… 14 oktober nadert. De dag van de presentatie. De gezonde spanning neemt toe! De laatste voorbereidingen voor de bekende puntjes op de I zijn in volle gang en we hebben er zin in!!

Vanmorgen een interview gehad met de Stentor Apeldoorn en vanmiddag een telefonisch interview voor Radio Drenthe. Aanstaande maandag komt de zendwagen van Omroep Gelderland al om half zeven ’s ochtends voorrijden. Tijdens ons ontbijt zal ons het

Lees verder: Geweldig en spannend!