Bert Profiel

Contact – Boeken ?

@: Bert Louissen
Tel: 06-55364168

Zie voor meer informatie mijn contact en boekings pagina
tip: als u op de foto's klikt worden deze vergroot weergegeven

Leuke, volle week!

Bommetje vol, de afgelopen week. Twee stukken gemixed in de studio en zes optredens waarvoor veel moest worden gereisd.

Dinsdag vertrok ik in alle vroegte naar de studio in Amsterdam. Ward en ik besloten om de nummers die ik op 17 april j.l met Liesbeth List heb opgenomen te voltooien. Liesbeth opperde het idee om bij het slot van ‘de Pastorale’ nog een stem toe te voegen. Tijdens concerten zingen we dat slot (Ik heb je lief, zo lief) tweestemmig. Het bleek een schot in de roos. Ward heeft twee accoestische gitaren en een bas in onze uitvoering van het lied ‘aan de andere kant van de heuvels’ ingespeeld.

Wat heeft Liesbeth een warmte, timbre en passie in haar stem. Een vakvrouw Pur Sang! Ik vind het bizonder met haar samen te werken en ik hoop nog heel vaak met haar te mogen optreden.

Er zijn nu welgeteld negen nummers klaar. Bij vier gaat Joël nog bassen en moet er nog voor een een tekst worden geschreven. Al met al schiet het mooi op en kunnen we 10 juli, onze streefdatum waarop de master naar de fabriek moet voor de persing, gaan halen.

Woensdagavond opgetreden voor de Zonnebloem. Na een paar nummers onstond er spontaan een Polonaisse waarin rolators en rolstoelen natuurlijk niet mochten ontbreken. Na afloop van het optreden kwam er een vrouw naar me toe die vertelde dat haar man uit z’n dak was gegaan en had gedanst. Volgens haar was dat uniek. Hij heeft kanker en denkt dat er niets meer uit het leven te halen valt. Deze avond had hem een beetje opgebeurd en daar was ze blij mee. Voor mij als muzikant zijn dit de krenten uit de pap. Donderdag was het Jazzfestial in Breda. Ik had een toffe avond en heb leuke mensen ontmoet. Een aanstaand bruidspaar ging zodanig uit hun bol dat ze hun trouwdag aan mijn agenda wilden aanpassen. Verder ontmoetteik de schrijver van het lied ‘Het leven is goed in m’n Brabantse land’.

Soms heb ik optredens die me meer gemak dan inspanning bezorgen. Vrijdag was er zo een. Ik geloof dat ik meer tijd heb besteed aan eten dan het produceren van klanken. Er waren namelijk veel stukjes en fotocessies. De drang om altijd maar hard te werken stamt uit een Calvinistisch verleden en is nog stevig geworteld. Enfin, het bruidspaar was tevreden en ik uiteindelijk ook.

Tijdens de Tuin en Culinair Fair ontmoette ik twee leden van het Friezenveens Mannenkoor. Negentien jaar geleden toerde ik af en toe met het koor en we hadden een geanimeerd gesprek over die tijd!

Leave a Reply